Fiscaal voordeel coaching

Belastingaftrek loopbaanadvies (ook voor particulieren)

Ook in 2015 kun je als particulier, werkgever en ondernemer de kosten (incl. BTW) voor loopbaanadvies als studiekosten aftrekken. Als er sprake is van een leertraject waar je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht. Je krijgt dan 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt.

Fiscaal voordeel coaching

Fiscaal voordeel coaching: belangrijke tip

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. Er is een drempel van €250,-. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze daadwerkelijk betaald zijn in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de €250,- drempel! Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Belastingaftrek werkgevers, ZZP’ers bij loopbaanadvies

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgave. Voor ondernemers en ZZP’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten worden meegenomen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Noot. Aan deze vrijblijvende informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer voor de zekerheid altijd bij je belastingadviseur.