Blogs

Loopbaan Check Up

Ingezonden door: ha 1 May 2015

Bram belt me op. We kennen elkaar al minstens 8 jaar. Hij schrikt als ik dit met hem deel. Heeft hij al zo lang een coach? Ja..  kennelijk  steeds een nieuwe fase in het leven en dus ook  andere vragen. Dat is nu ook het geval.

Na een lange loopbaan in een groot concern heeft hij er tabak van. Hij wil wat anders. Bovendien is er privé veel veranderd. Inmiddels woont hij samen en wordt vader. Vrienden van hem vinden het niet verstandig dat hij juist nu de pijp aan maarten geeft, maar hij ziet het anders. Toe aan een loopbaan check up zegt hij. Vol energie en ideeën komt hij bij mij. De geest is uit de fles en hij heeft begeleiding nodig om een en ander in goede banen te leiden.

De vraag: Bram heeft al heel lang het gevoel dat hij iets heel anders wil gaan doen. Iets nieuws, iets dat echt bij hem past. Voor zichzelf heeft hij drie maanden uitgetrokken om dat te onderzoeken. Of ik hem daarbij kan helpen. Natuurlijk. Hij weet dat hij aan het goede adres is, want dit vraagt maatwerk. Ik benader een paar ervaren coaches uit mijn netwerk. Samen met Bram verdeel ik het loopbaantraject in fases en ik breng Bram per fase in contact met een geschikte coach. De regie blijft bij mij zodat het hele traject consistent blijft en Bram zijn doel bereikt. De coaches leren van elkaar omdat zij - als onderdeel van het geheel - betrokken zijn bij de ontwikkeling en plannen van Bram. Het proces is voor Bram een groot feest. Uitvinden waarom hij wat wil doen en hoe. Bram krijgt richtinggevoel en onder begeleiding van de laatste coach in het traject maakt hij de keus om zijn idee vorm te geven in een Start Up. Daar zit voor hem de uitdaging en hij gelooft er in. Ons traject is hiermee klaar maar natuurlijk pas het begin voor Bram. Ik heb hem voorgesteld aan een expert die hem helpt bij de uitvoering van zijn Start Up. Ik ben heel benieuwd en volg hem op de voet.

Geschreven door Marja Davids