Services

Effectieve coaching

Coaching die past bij de ontwikkelvraag van uw organisatie.

Doe de quick scan

Bekijk de mogelijkheden

Maatschappelijk leren

Van a naar b maatschappelijk leren

Investeren in je medewerkers

Naar verluidt vindt maar liefst 70% van de Nederlanders zijn of haar werk echt niet leuk. Die lopen gedemotiveerd rond. Een burn-out (of een bore-out) ligt op de loer. Anderen verschuilen zich juist achter hun werk en laten dit hun leven beheersen.

Op korte termijn zijn dit misschien goede, productieve medewerkers. Maar een goed credo zou zijn: geniet en werk met mate. Helaas slaagt maar een klein deel van de mensen daarin. De rest gaat door tot ze voortijdig afbranden.

Als werkgever kun je daar twee dingen aan doen: 

  1. je veelbelovende managers glimlachend (doch tandenknarsend) uitwuiven en accepteren dat je ze kwijt bent.
  2. vroegtijdig investeren in je medewerkers. Dat betekent oog hebben voor hun ontwikkeling als mens. Tegemoet komen aan hun wens tot zelfontplooing.

Maatschappelijk leren via Grow by Giving

Dan denkt u waarschijnlijk: dat klinkt allemaal leuk, maar wat levert dat op? Deelnemers aan het programma Grow by Giving geven aan dat het meer zelfinzicht oplevert. Ze relativeren meer en leren contact te maken met mensen op een ander niveau. Zeker voor managers een waardevolle vaardigheid. Dit wordt ook wel 'maatschappelijk leren' genoemd en is een tak van sport van Kootsjhuys. Het valt onder maatschappelijk ondernemen. De meest succesvolle managers durven zichzelf te zijn.

Deze vorm van ont-wikkeling gun je iedereen, en vooral de managers in jouw organisatie!

Maatschappelijk leren

Maatschappelijke leren - Kootsjhuys


Kootsjhuys Werkwijze

Ontwikkelvraag maatschappelijk leren

Analysefase maatschappelijk leren

Uitvoering maatschappelijk leren

Resultaat maatschappelijk leren


Voorbeeld cases

Rolverandering pakt niet altijd goed uit

Rolverandering en resultaat

Het hoofd van de afdeling financiën - ik noem hem voor het gemak maar even Joop - belt me met een onsamenhangend verhaal. Vier jaar geleden was hij nog gewoon medewerker, en nu hij hoofd van de afdeling is, vindt hij er eigenlijk niets meer aan...

Lees Meer

Kort krachtig en met humor

Bespreking Kootsjhuys

Petra had wel eens van Kootsjhuys gehoord maar wat het nu was??? Als ik vertel dat professionele coaching voor het bedrijfsleven onze belangrijkste dienst is, zegt ze dat ze toch goed zit, want ze zoekt iemand die haar en haar collega's kan leren coachen.

Lees meer

Wat zit er onder jouw wikkels?

Maatschappelijk leren - blog

Ik geniet altijd van een mooi ingepakt cadeau. Zonde om uit te pakken. Hoe anders is dat voor kinderen. Die kunnen niet wachten om het zorgvuldig door jou uitgekozen Mickey Mouse papier eraf te scheuren - nieuwsgierig als ze zijn naar de inhoud. Als volwassenen doen we het anders. Via social media laten we graag onze leuke verpakking zien. Maar wat zegt het over de inhoud?

Lees meerKlantervaringen

Het coaching traject met Marja was voor mij een cadeautje. Bij onze eerste kennismaking voelde ik gelijk een goede klik. Daarnaa...
De begeleiding kenmerkt zich door een gedegen aanpak op basis van een helder ontwikkelvraagstuk, zonder dat dit resulteert in ee...
Kootsjhuys heeft me vooral geholpen met structuur aanbrengen. Situaties opknippen in belangrijke onderdelen waardoor ik het over...

Alle beoordelingen:

https://kootsjhuys.nl 8/10 6 beoordelingen Bekijk alle beoordelingen »